2010. december 26., vasárnap

Hördületes nyugdíj

 Egyre több site-on, és blogon látom, hogy micsoda felhördülést vált ki az emberekből a nyugdíj reformja.
Való igaz, hogy "kissé" csalódást keltő intézkedés, hiszen gyakorlatilag elveszik tőlünk, amit fáradtságos, izzadtságos munkával összegyűjtöttünk az elmúlt 12 esztendő alatt.
Sokan vacillálnak, vajon most mit tegyenek, maradjanak-e a magánnyugdíjpénztárnál, vagy lépjenek-e át az államiba. Nos én úgy döntöttem, hogy hallgatok egy nagyon kedves barátomra, aki pénzügyi szakemberként azt tanácsolta, hogy ne maradjak a magánpénztárban, hanem lépjek át az államiba. Ott elvileg minden egyes pógárnak saját számlája leszen, csakúgy, mint a magánban, és hát mire én nyugdíjba vonulok, addig még egynéhány kormány itten váltani fogja egymást, kérem szépen. De a lényeg, hogy szándékozom elhagyni ezt a becsömörlött országot, tehát majdnem asszondom, hogy leszarom, mi lesz a nyugdíjammal, hisz elvileg nem innen fogom kapni. Persze ez nem egészen így van, hiszen majd egykoron a remélhetőleg Izélandon esedékes nyugdíjamba talán beleszámít majd az itthon ledolgozott idő is...
Bár Izélandon teljesen más a nyugdíjrendszer. Azon vagyok, hogy utánanézzek, és mihelyst tisztában leszek vele, már teszem is ide felfele.

Nincsenek megjegyzések: