2010. szeptember 22., szerda

Metallica in Christchurch

 Az elmúlt este frenetikus koncertet adott a Metallica Christchurchben. 
A banda 2004 óta először látogatott a Zátonyra. Eredetileg a World Magnetic Tour keretein belül kétszer lépett volna fel Aucklandben októberben a Vector Arena-ban, de a christchurchi Andrea Grom a facebokon egy peticíót tett közzé, hogy "odavigye" a csapatot, amelyet aztán több, mint húszezren írtak alá. A csapat látván ezt úgy döntött, hogy egy újabb helyszínnel bővítik a turné Zátonyos útvonalát. A petícióra válaszolva a következő nyilatkozatot tették: "sometimes you do get what you want! You asked (okay , demanded!) and we heard, ya!
Jól tették, hiszen az első teltházas koncertre a jegyek kevesebb, mint fél óra alatt(!) elfogytak. 
Sajnos a teljes koncertbeállítást nem tudták használni a Canterbury Arénában a földrengés miatti limitált lehetőségek okán, de Aucklandben már újra látható lesz a 360 fokos színpad, amit 2008 óta használnak. "It's gonna be us and YOU old-school "club-style" in an arena making a whole lot of noise together, and that's what counts!" 
A koncert szervezője Michael Coppel kb 300 jegyet osztott szét a diák önkéntesek és a sürgősségi szolgálatosok között, hogy részt vegyenek a koncerten.
Ian Hay a Canterbury és Christchurchi Idegenforgalmi igazgató elmondása szerint a hotelek, motelek többsége újra üzemel a földrengés óta (ami két hete volt!), a közterek újra használhatóak és minden teltházzal is működik ebben a pár napban, amíg a Metallica ott tartózkodik. Várakozásaiknak megfelelően rengeteg ember érkezik a koncertekre (hiszen két koncertről van szó, a másodikat ma este adja a banda), ami rendkívűl jó hatással van a rekonstrukciós erőfeszítéseket, és a város közösségét tekintve...

Nincsenek megjegyzések: