2010. szeptember 14., kedd

Névnapi meghányás, vetés


 Múlt hét péntekjének az estvéjén Szomszéduraimék átiléptek kissé megköszönteni az nevem naptya alkalmábul. Folyt is rögtön jóféle üdítő meg serital, került a szekrénykéből jóféle ropogtatnivaló, ill. szomszédasszonyok nekiláttak malibui teendőiknek piciny pohárkák segedelmével.





Tehát szomjasak nem voltunk.



És ha már ilyen szépen összejöttünk érdekes dolgokat találtunk ki, mint például népszámlálás. Azaz tudományos alapokon ki és megszámoltuk szűkebb hazánktája lakossági mutatóit.


Miután megkaptuk a lehangoló végeredményt, legott komoly következtetésekbe bocsátkoztunk.(Egyébiránt azért is realtime ez a számolgatás, mert, amennyiben a számítások (na nem a saját, hanem a KSH számításai) helytállóak, akkor a múlt héten Mo. átlépte a 10 milliós lélektani határt negatívban, azaz a múlt héten kevesebben lettünk 10 millionznél.)
  Aztán az idő múltával szóba került a Zátony. Szomszéduraimék a kezdetektől fogva ösmerik azon tervünk, miszerint elhadjuk e süllyedő hajót. Ők azonban valamiért (leginkább talán családi okok miatt) nem nyitottak a dologra, ezért mindig érdekes beszélgetés, majd infogyűjtés kerekedik a dologból. Aztán a pro és kontra, aminek a végén azután nem egyezünk ki semmiben. Nincs kompromisszum. Bár a szemükön látom, hogy ilyenkor nagyon beindulnak a fogaskerekek in their's mind. És eljátszanak a gondolattal, mi lenne, ha ők is...
Egyébként ők az egyetlenek, akikkel komolyan lehet társalogni ilyen és ezirányú témákról.  Nagyon szeretjük őket! Ezért másnak nem is említettük ebbéli terveinket, max. érintőlegesen meséltünk kicsit abból a kevéske infoból, amivel a Zátonyról rendelkezünk eddig.

Az ilyen kis beszélgetések után nyer értelmet a következő kis szösszenet:
- Drágám, átugrom a szomszédba Margitkához két percre. Legyél szíves öt percenként megkeverni a levest!

Nincsenek megjegyzések: